Training Effectief Communiceren

Training Effectief Communiceren

De training voor mensen die met mensen samenwerken

‘‘Vakinhoudelijk ben ik een van de experts bij ons in het bedrijf, maar op communicatief vlak is dat een ander verhaal. Recentelijk nog, bij de samenwerking met een andere afdeling, waarbij ik echt gewoon niet snapte waarom ze het zo hadden aangepakt. Ik heb het gevoel dat ik vanaf mijn kant beter had kunnen communiceren maar heb geen idee waar ik moet beginnen’’

Herkenbaar?

Waarom deze training?
Heb je weleens meegemaakt dat je jezelf voelt vastlopen, dat je communicatie lijkt te falen en begrip ver is te zoeken? Misschien ben je geïnteresseerd in effectieve professionele communicatie? Dan is de training Effectief Communiceren iets voor jou!

Wat ga je leren?
In 3 dagen tijd ga je op een leuke en effectieve manier ervaren hoe het is om meer mogelijkheden in communicatie te hebben. Je leert jezelf beter begrijpen en hoe je door anderen beter begrepen wordt. We kijken naar jouw eigen communicatievoorkeuren en die van de mensen om jou heen. We maken basisprincipes zichtbaar zodat je ze kan veranderen en inzetten op de momenten die jij kiest. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we het geleerde direct toetsen. Als jij bijvoorbeeld de oplossing ziet, waarom ziet die ander dat dan niet?! Na de training bezit je actuele kennis en inzichten over dagelijkse situaties.

Dag 1 gaat over de essentie van professioneel communiceren. Deze heb je vroeger nooit geleerd op school maar zijn wel heel handig om te weten. We gaan aan de slag met verschillende soorten vragen, het belang van een 1e indruk, het gebruik van zintuigen, het omgaan met de kletsmajoor, het gebruiken van lichaamstaal en meer.

Op dag 2 starten we met gezonde energiehuishouding in communicatie. Ben jij makkelijk in staat om grenzen te stellen of laat je anderen regelmatig te lang doorgaan? Waar sta jij voor in communicatie en wat is voor jou echt belangrijk? Zo kan eerlijkheid weleens botsen met de harmonie willen bewaren. We werken met een krachtig model om je communicatiewijzen en je doel uit te werken. Hiermee maak je impact. Je krijgt direct handvatten om de samenwerking met de mensen om je heen zonder problemen te laten verlopen.

 “Mijn collega zei het een, maar bedoelde totaal iets anders.
Voordat ik doorhad wat hij wel bedoelde was het kwaad al geschied.”

Heb je wel eens meegemaakt dat wat iemand zegt, niet is wat iemand bedoelt? Precies!

Op dag 3 staat communicatie in de onderstroom centraal. Hoe herken je (vastgeroeste) communicatiepatronen? Wat is de eerste stap om deze patronen te veranderen en te verbeteren? Binnen elke organisatie heeft iedereen een eigen plek. Als iemand een andere plek inneemt ontstaat er onrust in het systeem. Door het gebruiken van 4 universele systemische wetten herken je direct de patronen in jouw team/bedrijf/omgeving en weet je wat de eerste stap is. Zo kun je bijvoorbeeld een plan met meer kracht en steun presenteren.

Tussen elke dag zit ongeveer 4 weken integratie tijd. In deze periode pas je het geleerde in een aantal situaties gericht toe.

Wie geeft de training?
De training Effectief Communiceren wordt uitgevoerd door Remko Delsasso en partners. Remko is sinds 2013 opleider op het gebied van persoonlijk leiderschap en mede-eigenaar van 2 opleidingsinstituten op het gebied van NLP en Systemisch Werk. Zijn aanpak kenmerkt zich door humor en actie waardoor zijn deelnemers meer keuzemogelijkheden ervaren.

Remko heeft ervaring met groepen van 2 tot 270 deelnemers. De afgelopen 12 jaar heeft hij training gegeven aan talloze doelgroepen zoals automonteurs, ICT’ers, fastfood medewerkers, management teams, retailers, docenten, ministeries, medici en meer dan dat.

Voor wie is de training?
De training is voor professionals die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap en communicatie. Je werkt binnen een organisatie waarbij  communicatie essentieel is voor het werk. Behalve werkervaring is voorkennis niet nodig.

Kosten
Koopt jouw organisatie de training in?
Er is al een 3 daagse training vanaf 4.950 euro waarbij maximaal 12 collega’s kunnen aanhaken.

Bij een open inschrijving zijn de kosten 950 euro per deelnemer.

Wat zeggen eerdere deelnemers?

‘De training heeft mij meer rust gegeven in wat ik wel en niet kan veranderen’

‘Super leuk en 3 dagen op het puntje van mijn stoel gezeten!’

‘Heel fijn de afwisseling tussen theorie en actie zodat de tijd voorbij vloog’

‘Waarom heb ik dit nooit eerder geleerd?! Dit zou iedereen moeten weten!’

‘Ik heb weer meer plezier in mijn werk, collega’s zien dat’

Geïnteresseerd?
Mail naar  remko@mooisteen.nl of app naar 0642912320,

Graag tot snel!

www.mooisteen.nl
KvK 59313307