Sfeer verhogende emoties in topvorm?

door | sep 28, 2014 | Haal het maximale uit jezelf

Hoe waren de afgelopen weken? Hoe was het om met stap 1 en 2 aan de slag te gaan? Wat ging er al anders?

In dit blog de laatste stap van de sfeer verhogende driehoek.

Focus:
Wat is jouw ideale plaatje of gevoel? Wat wil je wel? Waar richt jij je op?

Fysiologie:
Hoe is je lichaamshouding? Doe je schouders maar is eens naar achter en je hoofd omlaag en loop een rondje. Wat merk je op? Neerslachtig?   Doe nu je hoofd ophoog, schouders naar achteren en borst recht vooruit. Loop een paar meter en voel het verschil. Hetzelfde geld voor de grijns op je gezicht tijdens het opstaan.

Taal:
Wat zeg je tegen jezelf? Ben aardig tegen jezelf of is je taal meer zoals die in een strafkamp? ‘Ik kan het niet, ik heb geen zin, ik ben moe en dat zal ik de hele dag ook blijven’. Hoe anders zou het zijn wanneer je tegen jezelf zegt ‘ik kan het!, wat een leuke dag zal dit worden, ik heb er zin in’.

Onderbreek dus je bestaande patroon! Beloon jezelf met de kleinste dingen; ‘ha, heb ik toch maar mooi even mijn ogen open!, he, ik sta opeens al naast mijn bed!’. Wanneer je het altijd blijft doen zoals je tot nu toe gedaan hebt zal het sowieso nooit anders worden. De huidige manier is dan voor jou niet de beste. Weet dus waarom je uit je bed komt!

 

De sfeer verhogende driehoek is altijd te gebruiken. Wanneer je 1 van de 3 veranderd zullen de 2 overige ook mee gaan. Het is immers onderdeel van 1 groot geheel. Tover dus de meest grote grijns op je gezicht, zeg tegen jezelf dat je het lekker op pakt, wat wil je wel en het wordt weer een kicken dag vandaag!
Onderbreek je patroon door de driehoek en succes zal volgen.

Uitdaging voor de komende 7 dagen
(let op, alleen voor mensen diemet meer plezier en energie op willen staan)

1) Teken op een a4tje een driehoek. Schrijf bij elke hoek een van de drie factoren waar het voor jou goed voelt (focus, fysiologie en taal).

2) Schrijf hierachter korte zinnetjes of steekwoorden die beschrijven wat jij wel wilt en waar je je op richt, hoe je lichaamshouding is en wat je tegen jezelf zegt.

3) Wil je het nog leuker maken? Schrijf dan in het midden van de driehoek een kernwoord of maak een aantrekkelijke, krachtige tekening die jouw driehoek samenvat.

4)Maak er een foto van voor op je mobiel, gebruik het als boekenlegger of hang het op aan de muur met een gouden lijstje. Kijk er naar wanneer jij dat wilt.

Heel veel plezier en geniet van deze ervaring!

Remko Delsasso
Mooisteen Coaching en Advies

Remko als coach

Als gecertificeerd NLP trainer (Inzigd) en Master Coach (UNLP) zet ik mijn expertise en ervaring in om het beste resultaat voor de cliënt te krijgen. Mijn aanpak; vertrouwen, plezier en resultaat. Ik ben flexibel, durf te benoemen en ....lees verder