‘Ik wil meer!’

door | jan 30, 2015 | Blog mooisteen.nl

Het is zo lekker en belangrijk: tijd doorbrengen in je comfort zone. Misschien doe jij dit wel door op de bank met een theetje naar een film te kijken of naar je favoriete kroeg te gaan. Super relaxt en je weet wat je kan verwachten. Je kunt ontspannen en opladen.

Na verloop van tijd kan het zijn dat je verveeld raakt, je voelt dat je er meer uit kan halen. Misschien denk je wel ‘ik wil meer!’ Die baan is hetzelfde, net zoals de mensen om je heen en de manier hoe je de vrijdag avond besteed. Herkenbaar?

Stephen Covey (auteur van ‘The seven habits of highly effectieve people’) gaat uit van het feit dat wij mensen graag onze zaag scherp houden. Hij bedoelt daarmee het aanwakkeren van onze bereidheid om open te staan voor nieuwe ervaringen en daarvan leren. Mensen die het leven hoog waarderen blijven altijd leren, is zijn conclusie.

Wat kan er gebeuren als je de zaag niet scherp houdt? Dat je stopt met leren of dat je altijd op die comfortabele bank blijft zitten? Ken je bijvoorbeeld iemand in je omgeving die vaak klaagt over hoe zwaar het leven is? Daar buiten wilt hij/zij eigenlijk wel maar doet het niet. Het is toch vaak te eng. Argumenten als; ‘ik heb een hypotheek dus ik kan niet iets anders gaan doen’ of ‘ik heb het zo druk dus ik kan geen nieuwe dingen ontdekken’ komen dan op tafel.

Er komt voor iedereen een punt dat je wel uit je comfort zone gaat. Hoe ziet de eerste stap er uit;

Iemand wil zijn omgangsvormen met onbekende mensen vergroten. Deze persoon gaat bij elk supermarkt bezoek met drie mensen een gesprekje aanknopen en houd minstens zeven seconden oog contact. Spannend in het begin en misschien onzeker.  Opeens uit de vaste gewoonte en onzeker over wat voor reactie er gaat komen.  Wees verbaasd over de reacties en laat je verrassen! De beloning maakt het waard dat je het toch gedaan hebt.

Hoe vaker je dit doet, des te sneller zal het een automatische worden. Het nieuwe zal snel gaan behoren tot de comfort zone. Van hieruit kun je weer verder groeien en je zaag scherp blijft.

De vraag voor nu: waarvan wil jij meer? Wanneer ben jij voor het laatst uit jouw comfort zone geweest? Wat heb je op jouw to-do-lijstje staan waar je nu de kriebels van krijgt?

Veel Plezier!

Auteur:

Remko Delsasso – Mooisteen Coaching & Advies

Remko als coach

Als gecertificeerd NLP trainer (Inzigd) en Master Coach (UNLP) zet ik mijn expertise en ervaring in om het beste resultaat voor de cliënt te krijgen. Mijn aanpak; vertrouwen, plezier en resultaat. Ik ben flexibel, durf te benoemen en ....lees verder