Ik voel me goed!

door | dec 23, 2016 | Blog mooisteen.nl

Misschien wel zo goed als in het nummer van James Brown ‘I feel good’ of als in Vivaldi met de Vier Seizoenen. Vooral het stuk over de winter krijg ik veel energie van. Waar ga jij goed op?

Muziek doet iets bijzonders met ons. Hoe opvallend is het, jonge kinderen te zien bewegen op muziek zonder ook maar een dansles gehad te hebben. In een winkelomgeving wordt vaak muziek gedraaid. Het kan ons namelijk in een meer ‘geld uitgevende bui’ brengen. Hoe fijner wij ons voelen in een winkel, des te meer aankopen wij doen.
Dus nu wij dit weten, waar kunnen we muziek nog meer voor in te zetten?

Wakker worden natuurlijk! Met de juiste muziek begint je jouw dag als een trein. Wat voor geluid maakt jouw wekker nu? Ben je wel eens wakker geworden met ‘Roady’ van Fat Freddy’s Drop? Dat is heel anders wakker worden dan het standaard alarm, kan ik je vertellen. Of misschien ben jij zo origineel op zelf een berichtje in te spreken en deze als wekker af te laten spelen.

Muziek werkt ook als anker in ons geheugen. Zo kan het horen van een bepaald liedje, een oude liefde doen herleven. Het nummer waarop je misschien voor het eerst hebt gekust? Wat gebeurt er trouwens met je, als je ‘Driving home for Christmas’ voor het eerst hoort rond de feestdagen? Waar denk je dan aan?

Een uitstekende manier waar je muziek voor kan gebruiken, is om te leren. Dat is zowel om je te concentreren (Barok muziek) of om te onthouden (een nummer dat past bij de leerstof). Denk maar eens aan een cursus reanimatie, waarbij het nummer ‘Staying alive’ van de Bee Gees precies het juiste aantal beats per minuut heeft voor het reanimatie tempo. Hoe meer humor er in zit of hoe fout het ezelsbruggetje ook is, onze hersens houden daar van!

Kan muziek de kerstdagen nog leuker maken? Zeker wel! Ga maar eens met alle gasten hoofd, schouders, knie en teen zingen. Succes gegarandeerd en iedereen kent het.

Fijne feestdagen!

Auteur: Remko Delsasso – Mooisteen Coaching & Advies – Specialist in Talentontwikkeling.

Remko als coach

Als gecertificeerd NLP trainer (Inzigd) en Master Coach (UNLP) zet ik mijn expertise en ervaring in om het beste resultaat voor de cliënt te krijgen. Mijn aanpak; vertrouwen, plezier en resultaat. Ik ben flexibel, durf te benoemen en ....lees verder