Het kerstdiner, net zo als vorig jaar?

door | dec 22, 2014 | Blog mooisteen.nl

Iedereen zal het de afgelopen weken gemerkt hebben; de kerstdagen bij de (schoon)familie komen er aan. De ene familie gaat een boswandeling maken en de andere gaat een eet estafette houden. Deze laatste is misschien beter bekend onder de ‘vreetdagen’? Belangrijk vinden we dat er maar niemand alleen is, want dat is taboe.

Hoe opvallend is het dat voor veel mensen dit geen feest is. En waarom niet? Waarom is het niet fijn om met al die familieleden kerst te vieren? Is het niet zo dat dit de mensen zijn die het dichtst bij je staan? Dat je met deze mensen dus hartstikke leuke dagen zou moeten hebben?!

Juist in dit ‘zou moeten hebben’ zit vaak de uitdaging. Als je het zo beleeft, kan ik mij voorstellen dat je er geen zin in hebt. Het móét immers. Automatisch vinden wij iets wat moet, niet leuk. Iets wat mag, vinden we veel leuker! Dit geeft vrijheid en wie houdt daar nou niet van? Voor deze vrijheid zijn oorlogen gevoerd en prinsessen veroverd.

De vraag is dus hoe kan jij tijdens de kerstdagen jouw eigen vrijheid creëren? Wat is er voor jou nodig dat je spontaan zin in krijgt in kerstochtend en het zien van de familie (of misschien juist niet)?

Beantwoord onderstaande vragen met ja of nee:

  • Voel jij je verplicht om bij de familie langs te gaan?
  • Vind je het idee om tijdens de kerstdagen met de hele familie binnen aan tafel te zitten, beklemmend?
  • Doet je buik al pijn aan de gedachte van al het eten?
  • Trillen je trommelvliezen op voorhand al van de dronken ooms of tantes die in je oor schreeuwen?
  • Fantaseer je ook wel eens over hoe je jouw kerst wél zo willen beleven?

Scoor je drie of meer keer ja? Gefeliciteerd, je hebt meer behoefte aan vrijheid.

Het beste plan van aanpak zit in jou. Echt. Pas maar op dat je met jouw manier van kerst vieren geen nieuwe trend neer zet. Stel je voor…!

Alvast hele fijne feestdagen gewenst en tot het volgende blog.

Warme groet,

Remko Delsasso – Mooisteen Coaching & Advies.

Remko als coach

Als gecertificeerd NLP trainer (Inzigd) en Master Coach (UNLP) zet ik mijn expertise en ervaring in om het beste resultaat voor de cliënt te krijgen. Mijn aanpak; vertrouwen, plezier en resultaat. Ik ben flexibel, durf te benoemen en ....lees verder