De langste dag YES!

door | jun 18, 2015 | Blog mooisteen.nl

Het is bijna zo ver, de langste dag van dit jaar. Van 05.00 uur tot 22.00 uur licht! Een bijzondere dag en de moeite waard om die van zonsopgang tot zonsondergang mee te maken. Misschien loop je de liefde van je leven tegen het lijf of bedenk je opeens een geniaal plan. Misschien gebeuren beide dingen wel tegelijk. Uit eigen ervaring weet ik dat dit mogelijk is en sindsdien heb ik een speciale band met de langste dag van het jaar.

Ik gebruik de langste dag van het jaar voor een terugblik over de eerste zes maanden. Een moment van rust door mijn notitieboekje terug lezend. Vervolgens ga ik na of de ingeslagen weg nog klopt zoals ik hem bedacht/gewild  had. Ben ik echt bezig met wat ik wil en zet in mijn talent maximaal in? Een fijne manier om dat te doen is letterlijk je handen eerst op je buik te leggen en jezelf dan die vraag te stellen. Vervolgens de handen op je hart en daarna je hoofd. Je merkt het verschil direct.

Soms kan het gebeuren dat je een saaie kantoorbaan hebt, terwijl je eigenlijk een creatief beroep wil uitoefenen. Hoe is dat dan gelopen? Ben je onderdeel geworden van iets wat je eigenlijk niet wilt zijn? Misschien omdat de hypotheek belangrijker is dan jouw droom of omdat jij of jouw omgeving dacht dat het toch niet zou lukken?

Goed nieuws! De langste dag voor inspiratie en mogelijkheden komt er aan. Wat ga jij doen op 21 juni 2015?

Tot slot voor iedereen die direct dacht ‘dus de dagen worden ook weer korter vanaf dan’  het volgende;

Het schijnt zo te zijn dat je in het donker beter besluiten kan nemen omdat je niet word beïnvloed met licht. Volgens de scheurkalender op de wc komt dit omdat licht het onderwerp mooier maakt dan dat het misschien is. Kijk, dan toch weer een voordeel van de donkere dagen voor kerst.

Misschien tot op het strand de 21voor een bijzondere workshop, 05.00 uur Scheveningen Noorderstrand, aanmelden via remko@mooisteen.nl en anders tot de volgde keer!

Auteur: Remko Delsasso

Mooisteen Coaching en Advies

Remko als coach

Als gecertificeerd NLP trainer (Inzigd) en Master Coach (UNLP) zet ik mijn expertise en ervaring in om het beste resultaat voor de cliënt te krijgen. Mijn aanpak; vertrouwen, plezier en resultaat. Ik ben flexibel, durf te benoemen en ....lees verder